Se incarca...Asteapta...

Dry Cooker originala

Foarte multe persoane au fost impresionate de calitatea si ingeniozitatea acestei tigai.

Tigaia Dry Cooker de aluminiu Anodizat  acoperita cu Teflon si capac de sticla:
Procesul de  anodizare, transforma  suprafata aluminiului , creand, in mod artificial, un strat de oxid (zgura). 
Acest strat de oxid este foarte coeziv si dur protejand suprafata metalului impotriva coroziunii. In felul acesta tigaia dvs nu rugineste.
Stratul de anodizare este format de metal insusi, este complet integrat in acesta si nu exista astfel probleme de aderenta cu straturile de teflon aplicate ulterior.Peformantele anticorozive ale anodizarii sunt foate bune. 

dry-cooker-banner.jpg

Capacul de sticlă facilitează verificarea, fără pierderi de temperatură. În timp ce gătim, produse alimentare trebuie să fie verificaţi în mod constant prin ridicarea capacului. Cu un capac din sticlă, acest proces nu mai este necesar, pentru că puteţi verifica produsele alimentare, fără a scoate capacul. În plus, contribuie la economisirea de energie şi reducerea timpului de gătit.
Avantaje :                                                          Dezavantaje:

  • Distributie buna a caldurii                Pret mai ridicat  
  • Foarte usor de curatat 
  • Rezistenta deosebita 

  •  In ultimul an insa pe piata din Romania au aparut foarte multe produse care desi au acelasi design ca si tigaia dry cooker sunt produse din materiale cu totul diferite care va pot pune in pericol chiar si sanatatea.

    O tigaie de proasta calitate dry cooker:

    teapa-dry-cooker.jpg

    Tigaia de tabla acoperita cu vopsea sau cu un strat de teflon. Fiind foarte subtire tabla se dilata imediat ce tigaia ajunge la temperaturi inalte si stratul de Teflon se desprinde de aceasta. Stratul de tabla nu este tratat deloc anti coroziv si acesta va rugini in mai putin de 2-3 saptamani de la prima utilizare. Continuarea folosirii acestei tigai creeaza un risc sporit de imbolnavire.

    Avantaje : 

    • Pret  mic incepand de la 25lei 

     

    Dezavantaje:

    • Durata de utilizare foarte mica.

    • Tabla se indoaie dupa numai cateva folosiri

    • Periculoasa pentru sanatate

    • Distributie proasta a caldurii (alimentele se lipesc chiar si folosind aragazul la minim)

    • Tabla rugineste rapid deoarece nu a fost tratata anticoroziv.

    •  

    •  

    • Cum puteti deosebi tigaile de aluminiu de tigaile de tabla?

    •  

    •  
  • 1.Tigaile de tabla vor avea intotdeauna marginile indoite iar tigaile de aluminiu marginile vizibile.

  •            2.De asemena le puteti deosebi prin simpla bataie cu degetul pe suprafata tigai. Cele din tabla vor produce un sunet specific.  


  • ATENTIE: In piata au aparut si asa zise tigai ceramice care sunt de tabla vopsita cu alb sau negru! Va puteti da seama usor de calitatea acestora facand una din cele 2 verificari de mai sus.